Grønne fingre?

Nå som vineren endelig har sluppet taket og ting har begynt å spire har jeg omsider måttet innse at ikke alle plantene mine (eller pottene mine) som sto ute i vinter har klart seg. Kun to av uteplantene klarte vinteren, her er de to tapre forkjemperne:

Jeg er overrasket, men veldig glad for at mytneplanten jeg kjøpte på Plantasjen i fjor klarte seg

Dermed ble det en tur på Plantasjen på lørdag for å kjøpe noen nye planter, blomsterpinner og kanskje noen nye potter og potteskjulere.

Jeg har vokst opp i en blomsterhage og trodde lenge at blomster kom jeg aldri til å ha selv. Blomster hadde jeg fått nok av, men da jeg flyttet hjemmefra begynte jeg å innse at planter kanskje ikke var så dumme å ha likevel. Jeg har nok desverre ikke arvet mammas grønne fingre, men det skader da ikke prøve. Jeg har prøvd og feilet litt underveis, men som regel så lærer jeg av feilene mine og prøver igjen. Det pleier å gå bra, og hvis jeg lurer så har jeg alltid mulighet til å spørre mamma, svigermor, venninner eller kolleger. Det er alltids gode råd og veiledning å få.

Detter er en plante jeg har fått av en tidligere kollega, eller egentlig er det to planter som jeg nå har plantet sammen i en fargerik potte. Klatreplanter, vi får se da om de begynner å klatre vilt oppetter blomsterpinnene jeg har kjøpt.

Årets lavendelplante. Lavendelen fra i fjor klarte seg ikke, så får vi se om denne trives noe bedre.

Fuchsiaen fra mamma lever fortsatt i beeste velgående og vokser som bare det, men den har stått inne om vinter'n.

Jeg digger farger og når jeg finner fargerike potter og potteskjulere som disse klarte jeg ikke å la være å kjøpe dem. Jeg digger kombinasjonene med fargerike bloster i fargerike potter. ❤ 🙂

Jeg må innrømme at jeg ikke skjønner helt hvorfor det heter grønne fingre. Etter to timer med ompotting, graving, vanning og gjødsling var jeg heller brun på fingrene, under neglene osv. Uansett, det var slitsomt, gøy og utrolig deilig å bli ferdig med jobben. Da jeg var ferdig blei jeg egentlig ganske stolt av meg selv, for dette hadde nesten vært utenkelig for meg for 5-7 år siden.

Blir gøy å se hvordan plantene mine ser ut om et par månders tid. Kanskje jeg bør gjøre en bloggoppdatering da, hmmmm…

Ha en deilig og avslappende søndag folkens!

Klemmer fra Caza

Reklamer

5 thoughts on “Grønne fingre?

 1. Så utrolig stilige den knallrosa og de lyseblå blomsterpotta var! Er begge de fra Plantasjen?

  Må ellers bare si at hortensiaen du har er så skjønn!

  • Takk, samboern synes de er dritstygge, men jeg elsker dem. Jepp, de er fra Plantasjen. Fant dem helt tilfeldig nedi ei korv, de hadde limegrønn også.
   Jeg har sikla på hortensia ei stønn nå og blei veldig fornøyd med denne 🙂

 2. Så fint å se LEVENDE ipomoea… Mine ville heller bli til høy, eller halm…
  Men jeg har sikkert et frø eller femti igjen, så det kan fremdeles bli!
  Si endelig fra hvis mynten din ikke er peppermynte og du ønsker deg det…

  • Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror ikke at det er peppermynte jeg har fra før. Men jeg kan godt tenke meg det hvis du gjerne vil kvitte deg med noe. Kan den også stå ute?

 3. Tåler å kjøres gjennom kjøttkvern, males ut og vannes, så spirer det på nytt. I alle fall nesten. Vil bli ugress uansett… Ha den i potte!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s